Imukuppihieronta

Beauty treatment concept. Woman getting spa therapy cupping glass vacuum massage in salon. Alternative medicine procedure, body care healthy lifestyle.

Imukuppihieronta (kuivakuppaus, liukukuppaus) on alunperin vanha kiinalainen hoitomuoto, joka on kokenut 2000-luvulla uuden nousun luontaishoitojen yleistymisen myötä. Imukuppihieronta perustuu alipaineeseen eli pehmytkudosta nostetaan ylöspäin, jolloin lihakseen saadaan ikäänkuin lisää tilaa ja verenkierto ja lihaksen aineenvaihdunta paranee. Hieronta tapahtuu hieman nostamalla ja liu’uttamalla kuppia tai pitämällä kuppia paikallisesti kipupisteen päällä. Ihoon saattaa jäädä punoitusta tai mustelma mutta se poistuu muutaman päivän kuluessa.

 

Imukuppihieronta on kipeälle lihakselle lempeämpi tapa hieroa, ja erittäin tehokasta. Imukuppihieronta sopii erityisen hyvin lihaskireyksien hoitoon, erilaisiin lihasten kiputiloihin ja iskiasvaivoihin, kuona-aineiden poistoon lihaksista, turvotuksen sekä arpien hoitoon. Imukuppihieronnasta on hyviä kokemuksia säären lihasaitiosyndrooman eli penikkataudin hoidossa. Hyvä hoito myös kipeille niska-hartiaseudun lihaksille. Käsittely on erittäin tehokas: vaikutus on noin nelinkertainen verrattuna klassiseen hierontaan, eli jo 15 minuutin imukuppihieronta vastaa jopa tunnin perinteistä hierontaa. Käsittelyn jälkeen olo on rentoutunut ja hoidettu alue tuntuu miellyttävän lämpimältä.

 

30 min. imukuppihieronnassa käsitellään koko selkä ja niska-hartiaseutu, tai jalat penikkataudin hoidossa.